Kænguru

Del siden/ordet

Kænguruer hører til familien Macropodidae og pattedyrs-ordenen Pungdyr. Der findes mere end 50 arter, og de findes i Australien, på Tasmanien og på Ny Guinea.

Kængurufamiliens latinske navn Macropodidae betyder “dyr med store fødder”, og det er da også det mest karakteristiske ved dem. Lange bagben og fødder, lille hoved og store ører. Kænguruer varierer i størrelse fra de små trækænguruer til den røde kæmpekænguru, der er på størrelse med en voksen mand.

De fleste kænguruer er kendt som dygtige springere, den røde kæmpekænguru kan springe 8-10 m og opnå en hatighed på 50 km/t. Nogle arter holder dog mere til i træer.