Zebra

Del siden/ordet

Zebraen hører til hestefamilien (Equidae). Den lever i store flokke på savanner i det centrale, sydlige og østlige afrika. Den er lys med mørke tværstriber. Den har lange ører, opadstående manke og små hove. Den kan ikke tæmmes. Der er 3 zebraarter: Grevy’s Zebra (Equus grevyi), Bjerg zebra (Equus zebra), og Burchell’s zebra (Equus burchelli). De er igen opdelt i indtil flere underarter. Grant’s zebra (Equus burchelli boehmi) og Chapman’s zebra/Damara zebra (Equus burchelli antiquorum) er fx underarter til Burchell’s zebra.